Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A sárgájához hozzáadom a cukrot és a vajat. Segít, ha a vaj egy kicsit lágyabb, s a hűtőből kivesszük 20 perccel a kezdés előtt.
A kétféle lisztet összekeverem a sütőporral. Majd a cukros-vajas tojással. Végül felverem a tojásfehérjéket, s kézi keverővel óvatosan belekeverem a tésztába.
A legegyszerűbb, ha a sütőforma kerek, levehető oldallal. Kivajazom, liszttel megszórom, majd beletöltöm a tésztát. 20 percig sütöm 180 fokon.
Míg sül, elkészítem a krémet. Felverem a tejszínt, hozzáadom a cukrot, a citromlevet és a citromsavat. Megint kézi habverőre váltok, hogy ne törjem össze a tejszínt, s lassan belekeverem a joghurtot. Hűtőbe teszem, míg a süti kihűl.
Amikor már kihűlt, hosszában félbevágom, majd a tetejét félreteszem, s óvatosan visszateszem a sütőforma oldalát, de még nem csukom be. A krémet a közepére kanalazom majd visszateszem a süti tetejét óvatosan rányomom, s becsukom a forma oldalát.
Egy éjszakát a hűtőben érdemes hagyni fogyasztás előtt.
Tálalás előtt megszóróm porcukorral a tetejét, és friss gyümölcsökkel, legszívesebben áfonyával tálalom.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.