Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a kakaóval, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, majd könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A cseresznyét megszórjuk cukorral, majd több óra pihentetés után alaposan leszűrjük. A cseresznyelevet a megfelelő mennyiség eléréséig vízzel hígítjuk.
A krémhez elkeverjük a joghurtot a zselatinnal, a cukorral és a citromhéjjal, majd felmelegítjük (vigyázzunk, ne forrjon).
A tejszínt kemény habbá verjük, és a lecsepegtetett cseresznyével együtt lazán a langyosra hűlt joghurtba keverjük.
A piskótalapot hurkapálcával megszurkáljuk (hogy be tudja szívni a finom szirupot), meglocsoljuk a cseresznyesziruppal, majd beborítjuk a tejszínes-csersznyés joghurttal.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd beborítjuk a maradék cseresznyével.
A zselatint elkeverjük a sziruppal, felmelegítjük, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.