Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A masszát 3 részre osztottam, majd egyenként kisütöttem a lapokat elsimítva a tepsin, 180 fokon 10-10 perc alatt.
A csokoládés krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral simára kevertem, majd felfőztem, az apróra tördelt csokoládét is hozzákevertem, majd kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízbe beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A kihűlt csokoládés krémhez csurgattam, összekevertem, a tejszínnel lazítottam. Hűtőbe tettem a lapok betöltéséig.
A rózsaszínű krémhez az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára kevertem, felfőztem, majd kihűtöttem. Ezután hozzákevertem a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízbe beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A joghurtos krémhez kevertem a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tettem.
A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekentem. A rózsaszín és a csokoládés krémet külön habzsákba szedtem, és átlósan a lapokra csíkokat nyomtam belőlük felváltva. A felső lapra rózsaszínű krém került.
A csokoládét 1 evőkanál olajjal felolvasztottam a mikróban, és a krém tetejére simítottam. Rózsaszín dekorcukrot szórtam rá. Hűtőbe tettem pár órára, majd szeletelve tálaltam. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.