Előkészítés: A tojást kettéválasztjuk. A lisztet, a mandulát és a sütőport elkeverjük egymással. Kibéleljük sütőpapírral egy kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 2 evőkanál meleg vízzel, a cukorral, a narancshéjjal habosra keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Beleszórjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk, és a tortaformába simítjuk. A sütő középső rácsán kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. A krémhez a szedret hagyjuk kiengedni, és lecsepegtetjük. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk fél dl vízbe. Hozzáöntjük a pálinkát, az almalevet, és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a joghurtot, a zselatinos levet, és végül a tojáshabot is hozzákeverjük. A tejszín felét kemény habbá verjük, és a krémhez adjuk. A hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, és köré kapcsoljuk a forma oldalát. A tortalapon elsimítjuk a krém felét, rászórjuk a szeder kétharmadát (a szebb szemeket tegyük félre!), és rásimítjuk a maradék krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, és kb. 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele a torta tetejét, a szeleteket kijelölve ráültetjük a maradék szederszemeket, és kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 334 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.