Előkészítés: A tojást kettéválasztjuk. A lisztet, a mandulát és a sütőport elkeverjük egymással. Kibéleljük sütőpapírral egy kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 2 evőkanál meleg vízzel, a cukorral, a narancshéjjal habosra keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Beleszórjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk, és a tortaformába simítjuk. A sütő középső rácsán kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. A krémhez a szedret hagyjuk kiengedni, és lecsepegtetjük. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk fél dl vízbe. Hozzáöntjük a pálinkát, az almalevet, és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a joghurtot, a zselatinos levet, és végül a tojáshabot is hozzákeverjük. A tejszín felét kemény habbá verjük, és a krémhez adjuk. A hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, és köré kapcsoljuk a forma oldalát. A tortalapon elsimítjuk a krém felét, rászórjuk a szeder kétharmadát (a szebb szemeket tegyük félre!), és rásimítjuk a maradék krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, és kb. 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele a torta tetejét, a szeleteket kijelölve ráültetjük a maradék szederszemeket, és kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 334 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.