Elkészítés: A 3/4 liter lisztet egy keverőedénybe öntjük, ezután beleszórjuk a szalalkálit és a cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejet. Az egészet összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, és kilisztezett asztalon 6 lapot nyújtunk. (Figyeljünk arra hogy az asztalon mindig legyen elegendő liszt a tészta alatt, különben odaragad.)
Egy kis segítség a tészta átemeléséhez: mikor kinyújtottuk, tekerjük fel a sodrófára, ezután tekerjük le a tepsink hátoldalára. A nyújtásnál figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyobb a tésztánk, mint a tepsi hátlapja.
A tepsi hátát kenjük meg zsírral, lisztezzük, az első lapot 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig, a többit 5 percig sütjük (nem szabad megbarnulnia).
A töltelékhez felforraljuk a 2 liter tejet, közben összekeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet. Mikor forr a tej, levesszük a tűzről, kb. fél litert leveszünk belőle, ezt hozzáöntjük a kakaós-cukros liszthez, és robotgéppel csomómentesre keverjük. Közben visszatesszük a tejet a tűzre, mikor forr, beleöntjük a masszát, és addig főzzük (kb. 5 perc), amíg sűrű nem lesz és prüttyög, ekkor hozzáadjuk a vajat, és folyamatos keverés mellett még 2 percig főzzük.
Ha elkészült a krém, hagyjuk kb. 40 percet hűlni, mikor már nem forró, keverjük át még egyszer alaposan, és 5 részre osztva kenjük meg a lapokat.
Szeletelés előtt legalább 5 órát pihentessük a süteményt, de jobb, ha 1 éjszakán át hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon. A szeletelésnél éles, hosszú kést használjunk, így szép szeleteket kapunk. A díszítés mindenkinek a saját ízlése szerint, a képen látható sütiket a barátnőmnek készítettem, ezért kapott ilyen díszítést, de ennek csak a fantázia szab határt! ;-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.