Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kakaókrémes hatlapos recept
recept
Mester

Kakaókrémes hatlapos

90 perc
0 adag
Megfizethető
4.7
2023. 08. 29.

Elkészítés

Elkészítés: A 3/4 liter lisztet egy keverőedénybe öntjük, ezután beleszórjuk a szalalkálit és a cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejet. Az egészet összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, és kilisztezett asztalon 6 lapot nyújtunk. (Figyeljünk arra hogy az asztalon mindig legyen elegendő liszt a tészta alatt, különben odaragad.)

Egy kis segítség a tészta átemeléséhez: mikor kinyújtottuk, tekerjük fel a sodrófára, ezután tekerjük le a tepsink hátoldalára. A nyújtásnál figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyobb a tésztánk, mint a tepsi hátlapja.

A tepsi hátát kenjük meg zsírral, lisztezzük, az első lapot 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig, a többit 5 percig sütjük (nem szabad megbarnulnia).

A töltelékhez felforraljuk a 2 liter tejet, közben összekeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet. Mikor forr a tej, levesszük a tűzről, kb. fél litert leveszünk belőle, ezt hozzáöntjük a kakaós-cukros liszthez, és robotgéppel csomómentesre keverjük. Közben visszatesszük a tejet a tűzre, mikor forr, beleöntjük a masszát, és addig főzzük (kb. 5 perc), amíg sűrű nem lesz és prüttyög, ekkor hozzáadjuk a vajat, és folyamatos keverés mellett még 2 percig főzzük.

Ha elkészült a krém, hagyjuk kb. 40 percet hűlni, mikor már nem forró, keverjük át még egyszer alaposan, és 5 részre osztva kenjük meg a lapokat.

Szeletelés előtt legalább 5 órát pihentessük a süteményt, de jobb, ha 1 éjszakán át hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon. A szeletelésnél éles, hosszú kést használjunk, így szép szeleteket kapunk. A díszítés mindenkinek a saját ízlése szerint, a képen látható sütiket a barátnőmnek készítettem, ezért kapott ilyen díszítést, de ennek csak a fantázia szab határt! ;-)

Megjegyzés
Ha karácsonyra készítjük a hatlapost, megbolondíthatjuk a krémet egy narancs reszelt héjával és kifacsart levével. ;-) A két legszebb lapot válasszuk a sütink aljának és tetejének! Fontos!!! Sütés közben nem torkoskodunk!!! ;-) Jó étvágyat kívánok! :-) A receptet és a fotót Mauritius25 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.7 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Hatlapos sütemény kakaós krémmel
Recept
Egyszerű

Hatlapos sütemény kakaós krémmel

60 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hatlapos sütemény
Recept
Mester

Hatlapos sütemény

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.