Elkészítés: A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húst ízesítjük sóval, borssal és gyömbérrel. Egy hideg serpenyőbe tesszük a bőrös felükkel lefelé a melleket, és mérsékelt tűznél elősütjük. Ha a bőrös felük megpirult, megfordítjuk a húsokat, s melléteszünk 2 gerezd fokhagymát meg a friss
kakukkfüvet, és 150°C-ra előmelegített sütőben - kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Közben a vajon felolvasztunk egy kevés barnacukrot, rádobjuk a szőlőszemeket, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel. Öntünk bele 3 dl szőlőlét, kicsit összeforraljuk. (Kevés hideg vízben feloldott keményítővel is sűríthetjük.)
A kacsamellet alufóliába tekerve pihentjük 10 percig, majd rézsútosan szeletekre vágjuk, tálaláskor meglocsoljuk a mártással. Krumplifánkkal, krokettel vagy burgonyapürével kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.