Elkészítés: A krumplit héjastól sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm (főzni is lehet természetesen).
Amíg sül, elkészítem a mártást. A hagymát tisztítást követően 2-3 mm-esre kockázom, a petrezselymet finomra aprítom, a kakukkfű leveleit lecsipkedem. A csemegeuborkát 1/2 cm-esre kockázom. Egy nagy tálba halmozom a tejfölt, a joghurtot, a mustárt és a citrom kifacsart levét. Alaposan összekeverem. Hozzáadom a zöldfűszereket, a hagymát, a kapribogyót és a csemegeuborkát, sózom, borsozom. Ismét jól elkeverem.
A még meleg sült krumplikat nagyjából 1 cm-es kockákra vágom, összeforgatom a mártással. Kevés friss kakukkfűvel díszítem, lefedve legalább 1 órán át hűtőszekrényben érlelem.
Akár frissensültek körete, akár hideg vacsora kísérője lehet – egy pohár fehérbor biztosan nem árt mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.