Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapribogyós bordák recept
recept
Mester

Kapribogyós bordák

120 perc
4 adag
Megfizethető
2003. 02. 21.

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az ecetes uborkát lecsepegtetjük, kis kockákra aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. A báránybordákról a húst lefejtjük úgy, hogy a csont egy nyelet „adjon” (a fölösleges húst apróra vágjuk, és ragut vagy pörköltöt készítünk belőle). Az így kapott szeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük, sóval és borssal.
Elkészítés: A báránybordákat kipanírozzuk, azaz lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranysárgára sütjük benne a bordákat. Konyhai papírkendőre szedjük, és felitatjuk róluk a felesleges olajat. A felhasznált olajat leszűrjük, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fehérbort, a paradicsomszószt, a kapribogyókat és az ecetes uborkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük a petrezselyemmel, és 15 percig főzzük. Tálaláskor a főtt tojást meghámozzuk, apróra vágjuk. A báránybordákat a tányérra rendezzük, mellé öntjük a mártást, és megszórjuk az apróra vágott főtt tojással.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.