Elkészítés: A vajból, porcukorból, sóból, tojásból és a lisztből gyorsan omlós tésztát gyúrunk. Fóliával letakarva a hűtőszekrényben pihen, amíg a tölteléket elkészítjük. Ha ráérünk, nyugodtan maradhat 1 éjszakát is a hidegben.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztával gyorsan dolgozzunk: 2/3-át lisztes munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd a vajazott és lisztezett tésztaformába terítjük úgy, hogy a széle kilógjon picit. Elősütjük.
Közben a cukrot és a citromlevet világos karamellé olvasztjuk.
Egy másik edényben a töltelékhez felforraljuk a tejszínt a cukorral és a vajjal, végül a mézet is hozzáadjuk, majd összefőzzük a karamellel.
Ebbe dolgozzuk bele a durvára vágott diót és a kekszet, valamint a vékonyszeletekre vágott almát.
Az elősütött tésztára kanalazzuk a kihűlt diós krémet. A peremét megkenjük felvert tojással vagy tojásfehérjével. A maradék tésztát kinyújtjuk (késsel körülvágjuk, hogy akkora legyen, mint a tortaforma), vagy csíkokat sodrunk belőle. A töltelékre helyezzük, picit megnyomkodjuk. Bekenjük tojással, majd villával többször megszurkáljuk.
A tortát 30-40 perc alatt világos barnára sütjük, majd kihűtjük, tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.