Elkészítés: A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben feltesszük közepes lángon főni a cukorral és a gyömbérrel, összeforraljuk, kissé hagyjuk elpárologni a felesleges nedvességet, a cél egy lekvár sűrűségű gyümölcsöntet. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A glukóz szirupból és a cukorból sűrű, selymes karamellt főzünk, majd hozzáadjuk a vajat. Amikor összeolvadt, hozzácsurgatjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük, hogy selymes krémet kapjunk.
A tojássárgáját és a cukrot összekeverjük, miközben a tejet felforrósítjuk. A forró tejjel leöntjük a cukros tojássárgát, majd visszaöntjük egy fémedénybe, és feltesszük a tűzre kb. 5 másodpercig (hőkezeljük). Fontos, hogy folyamatosan keverjük, és ahogy levesszük a tűzről, egy tiszta edénybe öntsük át kihűlni.
Míg meleg a keverékünk, addig tegyük hozzá a porzselatin és a kihűlt karamellt.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a kézmelegre hűlt karamellás keverékkel összedolgozzuk.
Poharakba rétegezzük a gyömbéres szilvával úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.