Elkészítés: A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben feltesszük közepes lángon főni a cukorral és a gyömbérrel, összeforraljuk, kissé hagyjuk elpárologni a felesleges nedvességet, a cél egy lekvár sűrűségű gyümölcsöntet. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A glukóz szirupból és a cukorból sűrű, selymes karamellt főzünk, majd hozzáadjuk a vajat. Amikor összeolvadt, hozzácsurgatjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük, hogy selymes krémet kapjunk.
A tojássárgáját és a cukrot összekeverjük, miközben a tejet felforrósítjuk. A forró tejjel leöntjük a cukros tojássárgát, majd visszaöntjük egy fémedénybe, és feltesszük a tűzre kb. 5 másodpercig (hőkezeljük). Fontos, hogy folyamatosan keverjük, és ahogy levesszük a tűzről, egy tiszta edénybe öntsük át kihűlni.
Míg meleg a keverékünk, addig tegyük hozzá a porzselatin és a kihűlt karamellt.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a kézmelegre hűlt karamellás keverékkel összedolgozzuk.
Poharakba rétegezzük a gyömbéres szilvával úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.