A piskótához a 10 db tojás sárgáját a 4 db egész tojással összedolgozzuk. A lisztet, a porcukrot és a sütőport a tojásokhoz keverjük.
A habhoz a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
A tepsi alját vékonyan megkenjük olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral.
A piskóta és a hab feléből habzsák segítségével csíkokat nyomunk egymás mellé (piskóta – hab – piskóta – hab).
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük az első lapot. Ezt a piskóta és a hab másik felével is megismételjük, hogy 2 lapunk legyen.
A tejszínt a habfixálókkal keményre verjük.
Az egyik tésztalapot megkenjük baracklekvárral, majd a tejszínnel, végül befedjük a másik lappal.
Megjegyzés
A receptet Balassa Károlyné küldte. Köszönjük! Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.