Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, a lisztet átforrósítjuk rajta, és fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Állandóan kavargatva sűrűre főzzük. A félig kihűlt mártást elkeverjük a tojássárgákkal, majd a tojások kemény habjával.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk, és azonnal töltjük.
A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, alaposan lecsepegtetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát vagy tarját, 1 kanál tejfölt, átforrósítjuk, és megtöltjük vele a kisült lapot. Mint a piskótát feltekerjük, és pár percre forró sütőbe toljuk.
Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.