Elkészítés: 1 tojás sárgájából 2 dl olajjal majonéz keverünk: a tojássárgjáját fakanállal elkeverjük, és nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk az olajat. Kemény, vajszerű mártást kell kapnunk. Ehhez vegyítjük hozzá a mustárt, sót, borsot, cukrot, szerecsendiót, végül a tejfölt. A keménytojásokat megtisztítjuk, óvatosan hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, és villával összetörjük. Teszünk hozzá mustárt, sót és borsot, szerecsendiót, illetve a mártásból annyit, hogy könnyen kezelhető massza legyen, de ne váljon nagyon folyóssá sem. A metélőhagymát felaprítjuk, és a töltelékhez keverjük, amit ügyesen visszatöltünk a félbevágott fehérjékbe úgy, hogy 1-1 felet összeragasztunk a töltelékkel. A megtöltött tojásokat beletesszük a tejfölös mártásba, az egészet hűtőbe rakjuk, majd puha kenyérrel tálaljuk.
Lehet persze a töltelékbe tenni ízlés szerint mást is, pl. májkrémet, kaviárt, valamilyen aromás sajtot, apróra vágott sonkát vagy kapribogyót. Egy meleg nap után kellemes hideg vacsora lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.