A csirkecombokat megmossuk, fazékba rakjuk, és kb. 2 liter hideg vizet öntünk rá. Bezöldségeljük, megsózzuk, a borssal, a hámozatlan, de megmosott vöröshagymával, a fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük. Gyöngyöző forralással kb. 1 órán át főzzük, majd a húst óvatosan kiemeljük belőle.
Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát jól megmossuk és egy sóval vastagon behintett tepsire rakjuk. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük. A salátát is elkészítjük. Ehhez a fejes salátát leveleire tépve megmossuk, leszárogatjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az uborkát hosszában elfelezzük, utána felszeleteljük. Az olajbogyókat félbevágjuk.
Az így előkészített anyagokat tálba töltjük, a narancs levével meglocsoljuk, megborsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk. Az időközben megpuhult csirkecombokat tepsire rakjuk. A narancsok levét kifacsarjuk, a mézzel meg az olvasztott vajjal összekeverjük, a húst meglocsoljuk vele. A burgonya helyére a sütőbe toljuk és nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.