Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, a fokhagymát, az olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, a gyömbért, a mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük.
A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy dobozba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.
Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, borsozzuk, és 45 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, a felkarikázott újhagymával, a karamellizált hagymát középre rakjuk, édesburgonyapürét tálalunk mellé, díszítjük esetleg további néhány narancsfilével.3 gerezd
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.