Elkészítés (ahogy én szoktam): A tésztát a sütés előtti estén készítem el.
(Ha este akarom sütni, akkor reggel.) Egy kis tálkába beleborítom a tejfölt, belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a 2 tojás sárgáját és a cukrot. Jól elkeverem. (Semmi felfuttatás!) A liszttel (amibe beletettem a sót) elmorzsolom a margarint, közepébe beleöntöm az élesztős tejfölt. Simára dolgozom, és lazán nylonzsacskóba csomagolva egy
éjszakára hűtőben pihentetem. Felhasználás előtt a tésztát deszkán átgyúrom, ujjnyi vastagra nyújtva a szokásos módon pogácsákat szaggatok belőle. A tetejét felvert tojással meg kell kenni, fél órát pihentetni, majd újra megkenni (a pihentetés nálam időnként elmarad, úgy is jó lesz). Forró sütőben sütjük, 20-25 perc alatt kész. A sütési idő közepe után mérsékeljük a meleget, nehogy a pogácsa belseje
sületlen maradjon. Több napig is el tudna állni - állítólag. (Nekem még nem sikerült kipróbálni, mindig elfogyott!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.