Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-osra (gázsütő 2. fokozat). Pogácsaszaggatóval vagy pohárral sajt nagyságú köröket vágunk ki a kenyérszeletekből. A kenyeret sütőlemezre tesszük, és 10 percig pirítjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk. A paradicsomot is megmossuk, kettévágjuk.
Elkészítés: Mindegyik sajtot vízszintesen három szeletre vágjuk. Minden kenyérszeletre egy-egy sajtkarikát teszünk. A forró (grill)sütőben 5 percig sütjük, vagy amíg a sajt aranysárga lesz, és felhólyagosodik. Négy tányéron elrendezzük a salátaleveleket és a paradicsomokat. Az ecetet simára keverjük a mustárral, sóval és borssal. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat, és a salátára locsoljuk. Minden tányérra 3 sajtos kenyeret teszünk. Megszórhatjuk finomra aprított metélőhagymával is.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 658 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.