Elkészítés: A szalonnát (sonkát) apró kockára vágjuk, és félig kisütjük. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott vegyes zöldséget. Keverve, mérsékelt tűzön 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott babot, a metéltre vágott kelkáposztát, a zúzott fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, s csipetnyi majoránnát szórunk rá. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, végül kevéske kakukkfűvel pár percig pirítjuk, s 1,2 liter vízzel felöntjük. Mielőtt teljesen megfőne, beletesszük a felaprított paradicsomot.
Amikor puhára főtt, a tejfölt 1 kávéskanálnyi liszttel kikeverjük, felengedjük fél dl vízzel, s óvatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Még 2-3 percig főzzük.
Az olajon megpirított kenyérszeleteket fokhagymával bedörzsöljük, s külön tálaljuk a forró leveshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.