Elkészítés: A szalonnát (sonkát) apró kockára vágjuk, és félig kisütjük. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott vegyes zöldséget. Keverve, mérsékelt tűzön 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott babot, a metéltre vágott kelkáposztát, a zúzott fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, s csipetnyi majoránnát szórunk rá. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, végül kevéske kakukkfűvel pár percig pirítjuk, s 1,2 liter vízzel felöntjük. Mielőtt teljesen megfőne, beletesszük a felaprított paradicsomot.
Amikor puhára főtt, a tejfölt 1 kávéskanálnyi liszttel kikeverjük, felengedjük fél dl vízzel, s óvatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Még 2-3 percig főzzük.
Az olajon megpirított kenyérszeleteket fokhagymával bedörzsöljük, s külön tálaljuk a forró leveshez.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.