Elkészítés: Egy mély tálban nagyon habosra keverjük (akár robotgéppel is) a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Beletesszük a kefirt, kanalanként vagy lassan csurgatva az étolajat. (Csapni fog, ha géppel dolgozunk tovább.) Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, jól összedolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nem kell pihentetni a tésztát. A tésztát enyhén kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk magozott, kinyomkodott meggyel vagy más savanykás gyümölccsel, de megpróbálhatjuk beáztatott mazsolával és darabolt dióval is. Előmelegített sütőben, lassan sütjük.
Sütéspróbát csinálhatunk: egy vékony villával vagy egy erre alkalmas tűvel a tészta közepébe szúrunk, s ha nem ragad, akkor kész.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.