Elkészítés:
1.) A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben, puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, és feldaraboljuk.
2.) A tésztához a lisztet összegyúrjuk 8 dkg vajjal, 1 tojással, 70 ml vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formáljuk, és fóliába tekerve betesszük a hűtőbe. (Fél órára.)
3.) A kelkáposzta külső leveleit letépjük, a többi részét ( a torzsa kivételével vékony csíkokra vágjuk, és megmossuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük a szárról és apróra vágjuk.
4.) A maradék vajat felforósítjuk, megpároljuk rajta a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a krumplit, a kakukkfüvet, és félretesszük. A maradék 4 tojást felverjük, és elkeverjük a tejjel, tejföllel.
5.) A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy kivajazott, kb. 30 cm átmérőjű kapcsos formába simítjuk, úgy, hogy a tésztának pereme legyen. Beleöntjük a káposztás keveréket, és ráöntjük a tojásos masszát. Kb. 55 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.