Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, vízzel, sóval összegyúrva tésztát dagasztunk belőle. Legalább 30 percig meleg helyen kelesztjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, alacsony lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt. Felkockázzuk a vöröshagymát és a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár másodpercig sütjük, majd levesszük a tűzről.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejföllel, majd rátesszük a szalonnás hagymát. Pár percig pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Megjegyzés
A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük! Fotó: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.