A kevert meggyes sütemény elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a meggyet - ha befőttet használunk - szűrőbe öntjük, hogy lecsepegjen. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, majd egy kevés liszttel kilisztezzük.
A tojásfehérjét a sóval felverjük. A tojássárgáját, az étolajat és a porcukrot alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, és ezt is összedolgozzuk. A felvert habot ezután óvatosan hozzáadjuk, és a masszát a kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntjük.
Ezután a lisztbe meghempergetett magozott meggyet rászórjuk a nyers tésztára, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Mire a sütő bemelegszik, kész is vagyunk mindennel. Egyszerű, gyors és finom sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.