Előkészítés: A királyrák páncélját kiskéssel ügyesen lefejtjük (hacsak nem tisztítottat vásároltunk). Utána a felső oldalát hosszában, nem túl mélyen, egészen a farok végződéséig behasítjuk. Így láthatóvá válik egy vékony fekete csík, ami a rák bélcsatornája. Ezt hústűvel eltávolítjuk, majd a rákot megmossuk.
Elkészítés: A tojásfehérjét kissé fölverjük, fehér borssal, csipetnyi sóval ízesítjük, 1-1 evőkanál szójamártással, borral és a keményítővel összekeverjük. A rákot beleforgatjuk, 30 percig pihentetjük. Közben az újhagymát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, majd 2-3 centis darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt finomra aprítjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Felforrósítjuk az olajat, és kevergetve, 3 percig sütjük benne a rákot. Az újhagymát, a gyömbért meg a fokhagymát hozzáadjuk, további 2 percig pirítjuk. Közben a rák visszamaradt páclevét a maradék szójamártással és borral, egy kevés sóval, a ketchuppal, a vörösborssal és a mézzel összekeverjük. A hagymás rákhoz öntjük, 2 percig főzzük, majd azonnal tálaljuk. Ha a leve túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 302 kcal
Kisebb méretű, tisztított, fagyasztott rákhúst is használhatunk hozzá. Fagyasztott tenger gyümölcsei keverékből vagy kagylóból ugyanígy készítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.