Elkészítés: A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk konyharuhával. Amíg az élesztő felfut (kb. 5 perc), van időnk lereszelni a sajtot.
Egy nagy keverőtálba öntjük a lisztet, kis fészket csinálunk a közepébe, ide beleborítjuk a tejfölt, 10 dkg sajtot, a sót és az élesztőt. Kezdésnek csak 4 dl tejet adjunk hozzá, és kezdjük el összedolgozni (akár kézzel, akár géppel). Ha száraznak, keménynek ítéljük meg a tésztát, mehet bele a többi tej. Amikor már nem ragad, szépen összeállt, akkor letakarjuk, és kb. 1 órát kelesztjük.
Jól belisztezzük a nyújtódeszkát, majd 1,5-2 centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Érdemes kétfelé venni a tésztát a könnyebb kezelhetőség miatt. A tojást felverjük és vékonyan megkenjük vele a tésztánkat, ezután megszórjuk sajttal, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokon (kb. 7-es fokozat a 9-ből) aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.