Elkészítés: A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk konyharuhával. Amíg az élesztő felfut (kb. 5 perc), van időnk lereszelni a sajtot.
Egy nagy keverőtálba öntjük a lisztet, kis fészket csinálunk a közepébe, ide beleborítjuk a tejfölt, 10 dkg sajtot, a sót és az élesztőt. Kezdésnek csak 4 dl tejet adjunk hozzá, és kezdjük el összedolgozni (akár kézzel, akár géppel). Ha száraznak, keménynek ítéljük meg a tésztát, mehet bele a többi tej. Amikor már nem ragad, szépen összeállt, akkor letakarjuk, és kb. 1 órát kelesztjük.
Jól belisztezzük a nyújtódeszkát, majd 1,5-2 centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Érdemes kétfelé venni a tésztát a könnyebb kezelhetőség miatt. A tojást felverjük és vékonyan megkenjük vele a tésztánkat, ezután megszórjuk sajttal, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokon (kb. 7-es fokozat a 9-ből) aranyszínűre sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.