A körmöket alapos tisztítás után a hússal együtt felteszem főni 5 liter hideg vízben.
Amikor felforrt lehabozom, hozzáteszem a sót, a szemes borsot, a fokhagymát, a pirospaprikát, az erős paprikát és nagyon lassú tűzön főzöm 4 órán át.
Én nem teszek a kocsonyába se zöldséget, se ételízesítőt, de még vöröshagymát sem. Így szeretem natúr, csak fokhagymával, borssal, erős paprikával. Kevés pirospaprikát a színe miatt teszek bele.
Amikor már leválik a hús a körömről, leszűröm a levet egy másik edénybe, hagyom leszállni. A húsokat feldarabolom, elosztom a tányérokba és rászedem a levet. Miután lehűlt és "beállt", evés előtt leszedem róla a tetején megdermedt zsiradékot, hogy csak a tiszta "lé" maradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.