A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját nagyobb kockára vágjuk, a hagyma a külső héját leszedjük, megmossuk.
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a kocsonya hozzávalóit,és felengedjük kb 4 l hideg vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk. (A sóval óvatosan, mert a tarja sós!) Lassú tűzön,kb. 3-4 órát főzzük, ha feljön a hab, akkor leszedjük.
Amíg fő a kocsonya keményre főzzük a tojásokat, majd hideg vízbe tesszük - mert így könnyebben lejön a héja -, megpucoljuk és felszeleteljük.
Ha megfőtt a köröm, leszűrjük. Minden kocsonyás tálba teszünk körmöt, tarját és szeletelt tojást. Rászűrjük a kocsonya levét, és hideg helyen, vagy hűtőben, 3-4 órán át hűtjük, hagyjuk megdermedni. Tálalásnál meghintjük borssal és pirospaprikával.
Megjegyzés
A kocsonya egy igazi téli étel. Főleg új év napján. Olyan mint karácsonykor a töltött káposzta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.