Elkészítés: A kókuszlikőrt, a kókuszreszeléket, 5 dkg cukrot, a kókusztejet és a mandulát edénybe tesszük, felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd félrehúzzuk, hűlni hagyjuk.
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a keményítővel. Felforraljuk a tejszínt, a tejet és a tojáslikőrt, majd folyamatos keverés mellett gyorsan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, egyet forralunk rajta, majd lehúzzuk, és még néhány percig keverjük.
A sütőt 180 fokra (légkeverés esetén 160 fok) melegítjük. A szufléformákat kikenjük vajjal, és kristálycukorral meghintjük.
3 tojássárgáját habosra keverünk 1 dkg cukorral, a tojásfehérjéket habbá verjük a porcukorral, a citromlével és egy csipet sóval. A sárgás keveréket a kókuszos masszához keverjük, majd a fehérjehab felét óvatosan beledolgozzuk, végül a másik felét is beleforgatjuk. A szufléformákba töltjük, és 10-15 percre a sütőbe toljuk.
A csokilevelekhez a csokoládét 36 fokosra olvasztjuk. Szép leveleket választunk, a csokiba mártjuk, és megdermesztjük. Majd óvatosan lehúzzuk a csokit a levélről.
A mangót meghámozzuk, felszeleteljük.
A felfújtakat tányérokra borítjuk, a tojáslikőrös krémmel, a mangószeletekkel és a csokilevelekkel díszítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.