Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral, a margarinnal, a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vastag hengerré formáljuk, majd 15 egyforma részre vágjuk. Egyenként fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára. A meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük, ha befőttből csináljuk, akkor lecsöpögtetjük.
2. Egy gyúrólapot meglisztezünk, 1 tésztadarabot ráteszünk. Nagy tepsi szélességű (kb. 30 centis) téglalappá nyújtjuk, a felénk eső oldalát meggyel végigrakjuk, majd szorosan fölcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Még 4 tekercset készítünk ugyanígy, amiket az előző mellé teszünk, s kicsit egymáshoz nyomkodjuk, hogy sütéskor egybekeljenek. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
3. Ezalatt előkészítjük a maradék 10 tésztát, de ezeket már úgy rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy négyet, aztán hármat, majd kettőt nyomunk egymáshoz, valamint mellétesszük az utolsót is. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Megvárjuk, amíg az összes tészta kihűl.
4. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, azután hozzáadjuk a habfixálót, majd a kókuszreszeléket is.
5. Gyorsan nekilátunk a „házikó” összeállításának, mert a hab hamar megszilárdul. Egy nagy lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát, habot simítunk rá. Ráillesztjük a négytekercses tésztát, és habot kenünk erre is. Így építkezünk, rétegezzük felfelé, amíg a tészta elfogy. A maradék habot mindkét oldalon rásimítjuk körben a „házikóra”, majd meleg vízbe mártott evőkanállal megmintázzuk a „tetőcserepek” helyét is. Jól behűtjük. A tortát forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és így tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.