Elkészítés: A ribizlit megmossuk, leszemezzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojás sárgáit egyenként keverjük el benne. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a tejjel lazítjuk.
Kikent közepes tepsibe simítjuk a tésztát, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük. (Mivel sűrűsége miatt nehézkes tepsibe kenni a tésztát, készíthetjük úgy is, hogy a tepsi alját sütőpapíron körülrajzoljuk, arra kenjük a tésztát, és papírral együtt a tepsibe emeljük.)
A tojásfehérjéből habot verünk (nem kell túl keményre verni) pici sóval, a cukrokkal, finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a ribizlit. Az elősütött tésztára simítjuk, és tovább sütjük kb. 25 percig, ameddig a süti teteje enyhe pírt kap.
A tepsiben kihűtjük, szeleteljük és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.