Elkészítés: Először a mézes lapot készítjük el. A hozzávalókat a liszt kivételével! vízgőz felett összefőzzük, majd a tűzről levéve pár perc hűtés után a liszthez öntjük és összekeverjük. Jó kemény, omlós masszát kapunk, amiből 2 darab 21 centis lapot sütünk. Én kerek pizzaforma kivajazott hátulján szoktam sütni, de kerek tortaforma belsejében is lehet (sütőpapírral bélelni!). Ez gyorsan, pár perc alatt megsül. Ha nagyobb lapot sütöttünk, akkor egy 21 centis tortaformával ki lehet szúrni a még meleg lapot, hogy szép kerek legyen.
A piskotához felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Majd a tojássárgát a cukorral kifehéredésig keverjük, a vizet hozzáadjuk, és tovább keverjük. Jöhet a szódabikarbónával elkevert liszt és a keményre felvert tojáshab. Egy nagy tepsit (kb. 25x35cm-est) sütőpapírral bélelünk, ezen sütjük meg a piskótalapot. Ez is gyorsan kisül. A piskótát hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, és ezeket lapjában egyenként elfelezzük, így 10 db 35x5 centis csíkot kapunk.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket.
Az egyik mézes karikára kenünk a krémből egy keveset, utánna fogjuk az egyik piskótacsíkot, megkenjük nem túl vastagon krémmel, és csigavonalban feltekerjük, majd a tortalap közepére állítjuk. A többi piskótacsíkot is sorban kenjük és a középsők köré tekerjük, amíg a mézes lapot befedi. Ha kész, az egész tetejére kenünk egy kis krémet, majd rátesszük fedőlapként a másik mézes karikát. A tortát körbekenjük krémmel, kókusszal díszítjük, tetejére olvasztott csokoládét öntünk, és dekoráljuk ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.