Elkészítés: A zsírt, a lisztet és a tejet pépesre főzzük, majd kis hűlés után belekavarjuk a tojások sárgáját és a tojás felvert habját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd 10-15 perc alatt piskótaszerű tésztát sütünk belőle. Még melegen egy kissé nedves konyharuhával feltekerjük, hogy könnyen kezelhető legyen.
A vajból és a túróból kevés köménymaggal, sóval, borssal, pirospaprikával körözöttet készítünk. Közben megsütjük a kolbászt, hűlni hagyjuk.
Kitekerjük a tésztát, megkenjük körözöttel, a szélére helyezzük a kolbászt, a kis csíkokra vágott uborkát és pritamin paprikát. Jó szorosan feltekerjük, és fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Ujjnyi szeletekre vágjuk, és szépen elhelyezzük egy tálon. Nagyon finom, mutatós előétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.