A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A kikevert sárgájához beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd egy keveset kiveszünk a tojásfehérje habból és fellazítjuk vele a tésztát. Apránként beleforgatjuk a többi habot is óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta!)
Egy konyharuhát megszórunk liszttel, rábátorítjuk a megsült piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával feltekerjük még melegen. Hagyjuk kihűlni.
Addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral habosra verjük, majd a tejszínt is kemény habbá verjük. A tejszínből veszünk ki díszítéshez, csillagcsöves habzsákba töltjük és félretesszük.
A tölteléknek szánt eperszemekről levágjuk a leveleiket, megmossuk, majd lecsepegtetjük őket.
A felvert tejszínt és a mascarponét összekeverjük, a piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krémmel.
A piskóta egyik szélélre sorbarakjuk az eperszemeket, majd ismét feltekerjük egy konyharuha segítségével jó szorosra.
A tetejét tejszínes habrózsákkal és eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Megjegyzés
Most egy csodaszép, könnyű epres piskótatekercset ötlöttem ki. A piskóta aranysárga házi tojásból készült. Nem csak szép, nagyon finom is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.