Elkészítés: A halat kockákra vágom, tálban sóval, borssal és fél citrom levével összeforgatom, a hűtőben pihentetem kb. 1,5 órát.
Amíg a hal pácolódik, forró olajban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, megszórom a pirospaprikával, felengedem kb. 1 liter vízzel, sózom, borsozom. Amikor forr, beleteszem a pontyfejeket, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a krumplit, a babért, 1 szelet citromkarikát. Kb. 1 órát főzöm, majd a fejeket kiszedem, hűtöm, a húst lefejtem róla, villával összetöröm.
A levest fémszűrőn átszűröm másik fazékba, a visszamaradt zöldségeket a szűrőn átpasszírozom, a sűrítményt a leveshez adom a lefejtett fejhússal. Felengedem még kb. 1/2 liter vízzel, sózom, borsozom, a tejfölt is kikeverem és a leveshez adom.
Újraforráskor a pácolt halhúst hozzáadom, és csendesen főzöm kb. 15-20 percig. (Közben kóstolom: ha szükséges, sózom, borsozom, citromlével és csipetnyi cukorral is lágyítom).
Tálalás előtt legalább 1 órát pihetetem, hogy az ízek valamennyire összeérjenek. Kenyérrel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.