Elkészítés: 60-70 dekányi krumplit lereszelünk (de nem túl apróra, ne legyen pempős, inkább szálas. Ha túl sok levet engedett, a felesleges vizet leöntjük róla) és adunk hozzá 4 púpos evőkanál lisztet, 3 egész tojást, 4-5 evőkanál olajat, egy pohár tejfölt vagy kefírt. Ízlés szerint megsózzuk és alaposan összekeverjük. A sűrű masszából teszünk 1-1 adaggal a forró sütőbe és eligazgatjuk. 5-6 perc múlva szép pirosra sül mindkét oldala.
A töltelékehez vegyünk 25 dkg túrót, tegyünk hozzá egy kávéskanál pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, őrölt köményt és egy teáskanálnyi mustárt. Egy kisebb fej vöröshagyma felét és 2-3 gerezd fokhagymát aprítunk még bele és összekeverjük.
A kisült tócsi egyik oldalát megkenjük a túróval és szendvicsszerűen ráfordítjuk a másikat. Szabad kézzel vagy késsel és villával fogyasztjuk. Melegen tálaljuk.
Személyes hozzáfűzés: Bármilyen más tölteléket is felhasználhatunk. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt. Különös módon jól illenek hozzá az édes ízek, de tehetünk bele különböző ízesítésű sült tojásokat, pizza jellegű szalámis, sajtos, gombás, zöldséges stb. feltéteket. A tócsit alkalmazhatjuk köretként is húsételek mellé, például savanyú káposztával töltve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.