Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtjuk, és 12 db négyzetté vágjuk. A sütőformákba (én kis kuglóformákat használtam) helyezünk 1-1 tésztalapot.
Közben a körtéket meghámozzuk, kockára vágjuk. A barna cukrot feltesszük egy edénybe melegedni, majd amikor olvadni kezd, beletesszük a körtéket és a citrom reszelt héját, levét. Kicsit kevergetjük, majd a fűszereket és az ízesítőket is beledobjuk. Puhára főzzük, majd kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, és besűrítjük vele a körténket. Így kapunk dzsemet.
Hagyjuk kihűlni, majd félig megtöltjük a kosarakat, és 210 fokos sütőben megsütjük. Könnyen kivehető a kicsit hűlt kosárka, megütögetjük a sütőforma oldalát, és kivesszük kézzel.
A fügéket 4 felé vágjuk, és olvasztott csokoládéba félig belemártjuk, majd egy barna csomagolópapírra helyezzük, amiről könnyen levehetőek. Ezután a tejszínt felverjük a cukorral, majd a kosarakba elosztjuk, és a csokis fügével díszítjük, porcukorral is megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.