Elkészítés: 1 citromot kifacsarunk, és a levét beleöntjük egy nagy tálba, amibe előzőleg vizet tettünk. A körtéket meghámozzuk, feldaraboljuk, magházukat eltávolítjuk, és a citromos vízbe tesszük.
A lekvárfőző lábasba beletesszük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, az aszút, a kifacsart citrom héját belereszeljük, illetve a második citrom levét. A körtedarabokat kivesszük a vízből, és a lábasba tesszük.
Lassú tűzön (lefedve) felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a durvára tört rózsaborsot. Tovább főzzük, fedő nélkül, mivel a körte sok levet enged. (Közben, ha akarjuk, beletehetjük a kurkumát, ettől gyönyörű sárga lesz a lekvárunk.)
Amikor a lé alaposan elpárolgott, és kezd besűrűsödni (kb. 25-30 perc), levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a zselésítőt.
Azonnal üvegekbe töltjük, lefedjük, és kb. 5 percig fejtetőre állítjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.