Elkészítés: A füstölt szalonnát felszeletelve serpenyőben kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfűleveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk.
A leveles tésztát lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. A közepükbe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbevágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát. Ezt a peremet tojássárgájával lekenjük, és megszórjuk durvára aprított mandulával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörös áfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat, és az egészet beforraljuk.
A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.