Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, még melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. A diót durvára vágjuk. A
citromot/narancsot forró, folyóvíz alatt megsikáljuk, szárazra töröljük.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal és a rummal, apránként hozzáadjuk a kávét, belereszeljük a citrom-/narancshéjat, megöntözzük vele a darált kekszet, majd összekeverjük 2 evőkanál kakaóval és a dióval. A kihűlt burgonyához adjuk, jól összegyúrjuk. A masszából csapott evőkanálnyi adagokat szaggatunk ki, burgonya formájú alakzatokra gömbölyítjük, és beleforgatjuk a maradék kakaóba. Alufóliával bélelt tálcára rakosgatjuk őket, letakarjuk, és fogyasztásig, de legalább 24 óráig érleljük - hidegen tartjuk. Tálaláskor minyon-papírtálkákba ültetve kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.