Elkészítás: A felkockázott csirkemellfilét némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, összekeverjük a kukoricával, a picire vágott metélőhagymával és a reszelt sajttal. Az öntethez felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, összekeverjük, majd belekeverjük a húst is.
A sütőformát először sütőpapírral, majd a baconcsíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon, amit majd a végén ráhajtunk a tetejére. Beletöltjük a húsos keveréket, ráhajtjuk a szalonnát, és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. A végén, a fóliát levéve rápirítunk egy kicsit a tetejére.
Ha kicsit hűlt, kiborítjuk a formából, majd szeleteljük.
A rizst sós vízben megfőzzük, a zöldségeket megpároljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a rizzsel. Végül hozzáadjuk az olajat, a kockákra vágott hagymát és az apróra vágott petrezselyem zöldjét is.
A kukoricás csirkemellel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.