Elkészítés: A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd (a többi zsiradékkal együtt) pörköltalapot készítünk. A fokhagymát is ekkor tesszük bele. Azután kevés pirospaprika (csak színezzük vele a pörkötlet), gulyáskrém, pirosarany, só, bors kerül a dinsztelt hagymára.
A felvágott burgonyát a pörköltalapba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát jól ellepje. A burgonyás pörköltet félig megfőzzük.
Ha félig megfőtt, a darabokra tört lebbencstésztát, valamint a zöldpaprikát és a paradicsomot is beletesszük. Közepes tűzön főzzük úgy, hogy folyamatosan kevergetni kell, később pedig már csak az edényt „rázogatni”, míg a tészta meg nem puhul, és el nem fővi a levét. (Ha kevés a lé, pici vizet öntsünk rá.)
A topogót a végén kissé lepiríthatjuk, vigyázva, hogy ne égjen le. Bográcsban, de lábosban is készíthető, fenti mennyiség 10 fő részére elegendő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.