Elkészítés: A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet, és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve.
Ezután a fűszeres kuszkusszal megtöltjük a padlizsánnal bélelt szuflétálakat, a kilógó padlizsánszeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére. Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.
Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból, majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss korianderzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.