Elkészítés: Folyóvíz alatt mossuk meg jól a feketekagylókat, tisztítsuk meg őket. Nyissuk szét egy késsel mindegyiket, és csak azt a felét hasznájuk a héjnak, amelyben a hús van. Amiben nincs hús, vagy kellemetlen szagú, azt dobjuk ki. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk vastagabb szeletekre. A vöröshagymát pucoljuk meg, és szeleteljük fel azt is. A petrezselymet a zellerrel és a fokhagymával együtt vágjuk apróra.
Tegyünk olajat egy kb. 30 cm átmérőjű, magasabb falú tepsibe, fektessük bele a hagymaszeleteket, a burgonyaszeleteket, a fokhagyma, a zeller és a petrezselyem keverékét. Szórjuk rá a rizst, és tegyük rá a kagylókat (a szájukkal lefelé). Szórjuk meg az egészet a pecorino sajttal, ízesítsük sóval, borssal, és a tetejére tegyünk egy kis olajat. Ismételjük ezt, amíg meg nem telik a tepsi, majd tegyük rá a paradicsomot is (cikkelyekbe vágva), majd ismét szórjuk meg az egészet a pecorino sajttal, ízesítsük sóval, borssal, és hintsük be a tetejét is olajjal. Engedjük fel az egész tepsit vízzel, és kb. 40 percre tegyük be a sütőbe 180 fokra. Időközben, ha esetleg elfogy a víz, pótoljuk, hogy elegendő legyen a főzés idejére.
Az olasz receptekhez a hozzávalókat megvásárolhatjuk vagy megrendelhetjük a Gastronomia Pomo D’Oro-ban. (1054 Budapest, Arany János u. 9.)
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.