Elkészítés: A halszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével bőven meglocsoljuk, kb. 1,5 órát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják.
A szeletekről a felesleges nedvességet leitatjuk, felhevített serpenyőbe öntjük az olajat, a szeleteket fátyolnyi liszttel meghintjük, oldalanként – a szeletek vastagságától függően – kb. 3-4 perc alatt megsütjük, tálalásig fóliával letakarva melegen tartjuk. (Mielőtt megfordítanánk, további frissen őrölt borssal megszórhatjuk.)
A mártáshoz az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és a felaprított kapor felét, együtt dinszteljük néhány percig. Húslevessel felengedjük, fűszerezzük, és kb. 5 percig kevergetve forraljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, citromlével, végül a maradék kaprot, tejfölt is belekeverjük.
Tálalásnál a halszelet mellé kínáljuk az ízlés szerinti köretet, a kapormártást, végül citromszeletekkel, kaporral díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.