Elkészítés: A lecsóhoz az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a tetszőleges méretűre vágott paprikát (szeletelhetjük vagy karikára vághatjuk) és a kockára vágott paradicsomot, majd tovább dinszteljük. Néhány perc múlva megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal, ételízesítővel). A lecsó hamar elkészül, nem kell túlpárolni, mert a paprika szétfőhet.
Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a karikára vágott frankfurti virslit, és 2 perc alatt összefőzzük. A végén, 2-3 felvert tojással is dúsíthatjuk (én most tojás nélkül készítettem).
A nokedlihez egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe, és pici vizet adunk hozzá. Csak lazán keverjük meg a tésztát, darabos tésztát kapunk. Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuskaszaggatót. Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát, és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk. Ha híg a tészta, akkor nagyobb galuskákat kapunk. Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.
Mikor elkészült, leszűrjük és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
A virslis lecsót a nokedlivel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.