Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. Hozzátesszük a vajat/zsírt és elmorzsoljuk, majd a cukorral, a 2 tojássárgával és 1 fehérjével összegyúrjuk. Kinyújtjuk vékonyra a lisztes deszkán.
A másik tojásfehérjét habosra verjük (nem kell keményre). Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk apróra vágott dióval. Kb. 1,5×6 cm-es rudacskákat vágunk a tésztából, ezeket sütőlapra helyezzük (ne túl közel egymáshoz), és 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ha kihűltek, két pálcikát lekvárral összeragasztunk, két végüket pedig olvasztott csokiba mártjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.