A leszűrt lencsét bő vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A menta leveleit lecsipkedjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprítjuk, majd simára keverjük a joghurttal, továbbá egy kevés sóval és borssal.
A petrezselymet, valamint a megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A csilit kimagozzuk, és finomra vágjuk. A lencsét, a vöröshagyma felét, a fokhagymát, a csilit és a petrezselymet összedolgozzuk, azután az egészet botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük egy kevés római köménnyel.
Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából. Ha a massza túl lágy, még egy kevés lisztet adunk hozzá. Kis adagokban a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük a fasírtokat, azután mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és a felforrósított olívaolajon megpirítjuk a megmaradt vöröshagymával együtt. Meglocsoljuk a balzsamecettel, és további 5 percig pároljuk. Végül egy kevés sóval és borssal ízesítjük. Ezt kínáljuk a lencsefasírt mellé. A félretett mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.