Elkészítés: A réteslisztből a tojással, a sóval, kevés tejjel és szódavízzel palacsintatésztát keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Legalább 1 óráig langyos helyen állni hagyjuk. Olajozott palacsintasütőben 7, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintát sütünk belőle.
Közben kiolvasztjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, megpároljuk rajta a jól kinyomkodott savanyú káposztát, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Először a saját levében, majd nagyon kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.
Ugyanekkor a sertéspörköltet (lehet maradék is) a levével együtt 1 dl tejföllel simára keverünk.
Az első palacsintát tűzálló tálba fektetjük, rásimítjuk a káposzta felét, erre a második palacsintát borítjuk. Rákenjük a pörkölt felét, erre újra palacsinta kerül, majd megszórjuk 5 dkg összemorzsolt juhtúróval. Ráfektetjük a negyedik palacsintát, erre terítjük a megmaradt káposztát, majd ismét palacsinta következik, a pörkölt másik felével bekenve. Ezután ismét palacsintát teszünk rá, rámorzsolunk még 5 dkg juhtúrót, és a hetedik palacsintával befedjük, végül az egészet 2 dl tejföllel öntjük le.
Forró sütőben átsütjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.