Elkészítés: A lisztben a vajat elmorzsolom, sózom, hozzáadom az élesztőport, a cukrot, a tejfölt, 2 evőkanál bort és a felvert tojások bő 2/3-át. Lágy tésztát gyúrok, letakarva fél órát pihentetem.
A töpörtyűt ledarálom, borssal, 1 evőkanál borral összekeverem.
A tésztát vékony téglalap formára nyújtom, a töpörtyűkrémmel megkenem, szorosan feltekerem, sodrófával kicsit ellapítom, majd balról középre, jobbról vissza összehajtom, kicsit lenyomkodom, letakarva újabb félórát pihentetem.
Kb. 2 cm magasra nyújtom, tetejét átlósan berácsozom, közepes pogácsaszaggatóval, minél kevesebb *hulladékkal* kiszaggatom, és sütőpapírral bélelt, a sütőhöz tartozó nagy, lapos tepsibe, egymástól kicsit távol sorakoztatom.
Újabb félórát pihentetem, a maradék tojást pici tejjel elkeverem, a pogácsák tetejét megkenem, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.