Elkészítés: A lisztben a vajat elmorzsolom, sózom, hozzáadom az élesztőport, a cukrot, a tejfölt, 2 evőkanál bort és a felvert tojások bő 2/3-át. Lágy tésztát gyúrok, letakarva fél órát pihentetem.
A töpörtyűt ledarálom, borssal, 1 evőkanál borral összekeverem.
A tésztát vékony téglalap formára nyújtom, a töpörtyűkrémmel megkenem, szorosan feltekerem, sodrófával kicsit ellapítom, majd balról középre, jobbról vissza összehajtom, kicsit lenyomkodom, letakarva újabb félórát pihentetem.
Kb. 2 cm magasra nyújtom, tetejét átlósan berácsozom, közepes pogácsaszaggatóval, minél kevesebb *hulladékkal* kiszaggatom, és sütőpapírral bélelt, a sütőhöz tartozó nagy, lapos tepsibe, egymástól kicsit távol sorakoztatom.
Újabb félórát pihentetem, a maradék tojást pici tejjel elkeverem, a pogácsák tetejét megkenem, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.