Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót. Két jól kikent és lisztezett tepsibe tesszük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ebből kettő darab, kb. 2-3 cm
vastagságú lapot kapunk, hosszában kettévágjuk, és hagyjuk kihűlni.
A 12 tojás sárgáját 6 kanál tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral és 18 dkg cukorral sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg vajat. Ezt a
krémet kenjük a lapokra, a tetejére és az oldalára is, teljesen bevonjuk kívülről.
Egy kevés kristálycukrot egy edényben megpirítunk, majd beletesszük a diót, amelyből karamellás pirított dió lesz. Ha kész, kiborítjuk egy deszkára, ha kihűlt, összevagdossuk vagy ledaráljuk, és a torta tetejére szórjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.