Elkészítés: Kibélelünk egy kb. 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral úgy, hogy a perem széléig érjen.
Az olvasztott vaj felét (5 dkg) a tepsibe öntjük, és kenőtollal az aljára és az oldalára kenjük. A darált kekszet alaposan összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A szárazanyag felét a kivajazott tepsibe szórjuk, lehetőleg egyenletes elosztásban. Erre kerül a túró, amit vagy rámorzsolva, vagy krumplinyomón áttörve terítjük szét. Megszórjuk a vaníliás cukorral, kevés porcukorral, a mazsolával, majd citromhéjat reszelünk rá, valamint rászórjuk az aprított citromfűvet. A következő réteg a maradék cukorral és most már kakaóval is elkevert darált keksz, amit szintén egyenletesen osztunk el a töltelék tetején.
A tejjel habosra keverjük az egész tojásokat, és rákanalozzuk a kekszes rétegre úgy, hogy száraz rész ne maradjon, majd a maradék olvasztott vajjal is meglocsoljuk.
Előmelegített forró (kb. 210 °C) sütőben kezdjük sütni néhány percig, majd a lángot közepesre csökkentjük, ahogy sül, fokozatosan csökkentjük a hőt, amikor a süti közepe is kezd szilárdulni, inkább
csak szárítjuk. A sütés ideje kb. 25-30 perc.
Kihűlés után szeleteljük, a peremétől számítva 1-2 mm-rel beljebb.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.