Elkészítés: Kibélelünk egy kb. 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral úgy, hogy a perem széléig érjen.
Az olvasztott vaj felét (5 dkg) a tepsibe öntjük, és kenőtollal az aljára és az oldalára kenjük. A darált kekszet alaposan összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A szárazanyag felét a kivajazott tepsibe szórjuk, lehetőleg egyenletes elosztásban. Erre kerül a túró, amit vagy rámorzsolva, vagy krumplinyomón áttörve terítjük szét. Megszórjuk a vaníliás cukorral, kevés porcukorral, a mazsolával, majd citromhéjat reszelünk rá, valamint rászórjuk az aprított citromfűvet. A következő réteg a maradék cukorral és most már kakaóval is elkevert darált keksz, amit szintén egyenletesen osztunk el a töltelék tetején.
A tejjel habosra keverjük az egész tojásokat, és rákanalozzuk a kekszes rétegre úgy, hogy száraz rész ne maradjon, majd a maradék olvasztott vajjal is meglocsoljuk.
Előmelegített forró (kb. 210 °C) sütőben kezdjük sütni néhány percig, majd a lángot közepesre csökkentjük, ahogy sül, fokozatosan csökkentjük a hőt, amikor a süti közepe is kezd szilárdulni, inkább
csak szárítjuk. A sütés ideje kb. 25-30 perc.
Kihűlés után szeleteljük, a peremétől számítva 1-2 mm-rel beljebb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.